03.05.2018
Suhdannekatsaus päivitetty

Energiateknologiatoimialojen kehitys yllättävän vaisua

Tilastokeskuksen uusimmat suhdannetiedot antavat Pohjanmaan energiateknologiaklusterin loppuvuoden kehityksestä varsin vaisun kuvan.

- Kaikkien toimialojen liikevaihtotrendi kasvoi Pohjanmaalla voimakkaasti aikavälillä huhtikuu/2016 ja toukokuu/2017. Sen jälkeen havaittavissa on syyskuulle asti pientä laskua. Trendin loppupään tulkinnassa on kuitenkin hyvä noudattaa harkintaa, sillä trendikuvaajan loppuosa muuttuu usein tulevien kuukausitietojen päivittämisen jälkeen.

- Teollisuuden liikevaihtotrendi noudattaa osapuilleen samaa kaavaa.

- Teollisuuden vientiliikevaihdon trendi antaa viitteitä siitä, että loppuvuosi 2017 oli heikko: Pohjanmaan teollisuuden vientiliikevaihdon trendi laski toukokuusta joulukuuhun asti, kun taas koko maan tasolla teollisuuden viennin kasvu jatkui.

- Energiateknologiatoimialoista vain metallituotteiden valmistuksen kasvu näyttää jatkuneen loppuvuonna 2017. Sekä sähkölaitteiden valmistuksessa että muiden koneiden ja laitteiden valmistuksessa loppuvuosi näyttää suhdannetietojen valossa varsin vaisulta.

- Tarkastelluista teollisuustoimialoista ainoastaan elintarvikkeiden valmistus on tällä vuosikymmenellä ollut selkeä kasvuala.

- Rakentamisessa tilanne näyttää tasaiselta, kun taas palvelualoilla kasvu on vahvaa.

Suhdannekatsaukseen

Siirry "Uutiset"-sivulle
Päivitetty 16.10.2014, Kello 15.33, .